This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AQM not transmtting?
#1
I am gradually getting my Weatherduino system up and running, it comprises a PRO2 TX PCB v 2.50, PRO2 RX+ v4.03 and a WD 4PRO v1.30Rev_A and now an AQM.

On the AQM all seems to be working ok on the OLED display, but nodata from the AQM is showing up on the RX or WD displays, I’ve think I have checked the config options ok, any ideas gratefully received.

I only have fitted the Co2 and temperature sensors at the moment as I am still waiting for the dust sensor to arrive, could this stop it transmitting?

Thanks Andy
Reply
#2
Hello Andy,

From your hardware description, it seems that your receiver its an old Pro2 unit (those based on a Nano processor). Those units can't receive data from any version of the Air Quality Monitor units. There isn't enough memory on those units to implement it.
Please refer to the WeatherDuino Receivers - Comparison Chart on the WeatherDuino Wiki
MeteoCercal - Air Quality Data
Click here to watch at my ThingSpeak channel



Reply
#3
(13-04-2019, 23:16)Werk_AG Wrote: Hello Andy,

From your hardware description, it seems that your receiver its an old Pro2 unit (those based on a Nano processor). Those units can't receive data from any version of the Air Quality Monitor units. There isn't enough memory on those units to implement it.
Please refer to the WeatherDuino Receivers - Comparison Chart on the WeatherDuino Wiki

Sorry, I made a mistake in my system description!
I am using the WeatherDuino Pro2 PLUS Receiver with the Meduino Mega2560 Pro Mini module on my system now, so I believe it should work ok with the AQM, but no data is getting through.
Reply
#4
Hi,

On the AQM II software, please check these two settings:

Code:
// --------------------------------------------------------------------------------------
//   Define StationID of this device - Used when sending data by RF to a compatible WeatherDuino receiver
// --------------------------------------------------------------------------------------
const byte Station_ID  = 0xA1;         // Must be equal to your RX Unit (Value from 0x00 to 0xFF)



Code:
// --------------------------------------------------------------------------------------
//   Enable / Disable RF data transmission
// --------------------------------------------------------------------------------------
#define TX_DATA     1                // 0= No data will be transmitted via RF, 1= Transmit Data
MeteoCercal - Air Quality Data
Click here to watch at my ThingSpeak channel



Reply
#5
(14-04-2019, 17:13)Werk_AG Wrote: Hi,

On the AQM II software, please check these two settings:

Code:
// --------------------------------------------------------------------------------------
//   Define StationID of this device - Used when sending data by RF to a compatible WeatherDuino receiver
// --------------------------------------------------------------------------------------
const byte Station_ID  = 0xA1;         // Must be equal to your RX Unit (Value from 0x00 to 0xFF)



Code:
// --------------------------------------------------------------------------------------
//   Enable / Disable RF data transmission
// --------------------------------------------------------------------------------------
#define TX_DATA     1                // 0= No data will be transmitted via RF, 1= Transmit Data

All working well now, my silly software error as usual, thanks for the support Andy
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)